Навчальна екскурсія студентів ФЕМ на ТОВ “Житомирський м’ясокомбінат»

28 листопада 2018 року студенти ФЕМ разом з викладачами кафедри економіки та підприємництва ЖДТУ відвідали ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат».

Екскурсія розпочалася ознайомленням із загальною інформацією про діяльність підприємства. Історія створення «Житомирського м’ясокомбінату» починається з 1920 року шляхом перейменування місцевої бійні у кишкову майстерню «Кишпромторг». Діяльність підприємства характеризується впровадженням нових технології та постійною модернізацією виробничих потужностей. Товариство використовує у своєму виробництві сучасне обладнання, проводить реконструкцію основних виробничих цехів та холодильних камер.

На сьогоднішній день ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» разом з ТОВ «Андрушівський маслосирзавод» входить в групу компаній «Альянс», виробляє широкий асортимент ковбасних виробів і м’ясних делікатесів. Організація управління засобами контролю над харчовою безпекою налагоджена у відповідності до ISO 22000:2005 та системи управління НАССР.

Екскурсія продовжилась ознайомленням з виробничим процесом у супроводі технолога підприємства. Студенти дізналися, що продукція в процесі виробництва проходить шість етапів (забій, обвалювання, жилування, приготування фаршу, осад, термообробка). Побачили процес жилування, посол і визрівання м’яса, приготування фаршу, формування ковбасних виробів, проміжну і кінцеву термообробку продукції. Дізналися про особливості організації збутової діяльності підприємства.

Екскурсія завершилась дегустацією готової продукції, яка супроводжувалась інформацією про те, як правильно дегустувати ковбасні вироби та з яких інгредієнтів виготовлена кожна представлена позиція.

Висловлюємо подяку керівництву ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» за надану можливість відвідати підприємство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *